سریال «نه تأیید و نه تکذیب»های کاندیداهای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری ادامه دارد. پس از آن که منوچهر متکی، علی اکبر ولایتی و صالحی در پاسخ های جداگانه به سوال خبرنگاران درباره احتمال کاندیداتوری آن ها در انتخابات ریاست جمهوری بدون تأیید یا تکذیب این مسئله پاسخ گویی را به آینده موکول کردند، غلامعلی حدادعادل نیز در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا برای انتخابات ریاست جمهوری یازدهم کاندیدا می شوید؟ اظهار داشت: فرصت زیادی برای تصمیم گیری هست عجله نکنید.
به گزارش ایسنا وی که در حاشیه بیست و نهمین اجلاس روسای آموزش و پرورش مناطق کشور در جمع خبرنگاران حضور یافته بود همچنین در برابر این پرسش که آیا برای تصمیم گیری در رابطه با انتخابات برنامه ریزی دارید؟ افزود: هنوز به جمع بندی نرسیده ام.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور در واکنش به سوالی مبنی بر کاندیداتوری وی در انتخابات ریاست جمهوری آینده گفت: بنده هیچ گاه حضور در انتخابات ریاست جمهوری را نفی نکرده ام ولی به وقتش اعلام خواهم کرد و الان وقتش نرسیده است. به گزارش مهر، حجت الاسلام پورمحمدی همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این که، از آن جایی که عضو جامعه روحانیت مبارز هستید ممکن است از طرف این جامعه کاندیدا شوید؟ تا کنون در این راستا از سوی جامعه روحانیت بحثی مطرح شده است؟ گفت: تا کنون صحبت رسمی صورت نگرفته است.
در همین حال به گزارش فارس، دفتر کمال خرازی وزیر پیشین امور خارجه در خبری که در اختیار خبرنگار فارس، قرار داد خبر کاندیداتوری وی در انتخابات آینده ریاست جمهوری را تکذیب کرد. بر این اساس کمال خرازی گفت که نامزدی ام در انتخابات آینده ریاست جمهوری شایعه است و آن را تکذیب می کنم. کمال خرازی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در دوران ریاست جمهوری خاتمی بود؛ وی اکنون رئیس و عضو شورای راهبردی روابط خارجی است که در سال 1385، توسط مقام معظم رهبری به این سمت منصوب شده است.
در همین حال سیدمحمد خاتمی، نام هایی که به عنوان کاندیدای احتمالی اصلاح طلبان مطرح می شود را در حد گمانه زنی برشمرد. به گزارش ایسنا، حجت الاسلام سیدمحمد خاتمی در دیدار اعضاء شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران درباره انتخابات آتی ریاست جمهوری گفت: نظر من رسیدن به اجماع در میان اصلاح طلبان است. وی خاطرنشان کرد: مباحثی که در فضای کنونی مطرح می شود و نام هایی که به میان می آید بیشتر در حد گمانه زنی است. خاتمی گفت: باید تلاش کنیم تا بتوانیم گامی به جلو برداشته و تغییراتی هر چند کوچک را رقم بزنیم. رئیس بنیاد باران با تأکید بر لزوم اجرای بدون تنازل و بی کم و کاست قانون اساسی، خاطر نشان کرد: باید به ظرفیت های معطل مانده و اجرا نشده قانون اساسی توجه و برای اجرای کامل آن تلاش کرد. رئیس بنیاد باران در تبیین جریان اصلاحات گفت: ما در چارچوب جمهوری اسلامی و با پای بندی به اسلام عمل می کنیم و با سکولاریزم از یک سو و خشونت طلبی و جزم گرایی از سوی دیگر مخالفیم. ما اصولی داریم. اسلام، قانون اساسی و جمهوری اسلامی، اما این منافاتی ندارد با این که به بعضی امور انتقاد داشته باشیم. از جمله اصول ما این است که ما از حقوق کسی که با ما نیست، ولی برانداز هم نیست، دفاع می کنیم. اگر کسی برانداز نبود باید در عین مشخص کردن مرزهای هویتی از حقوقش دفاع کرد. همزمان محمدرضا خباز، عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی در گفت وگو با مهر با تاکید بر اینکه اصلاح طلبان باید فعالانه در انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای شهر حضور داشته باشند، گفت: درصورتی که اصلاح طلبان بر سر کاندیدایی به اجماع نرسند به دنبال کاندیدای اصولگرایی می روند که عداوتی با جریان اصلاح طلبی نداشته باشد و از فکر و اندیشه اصلاح طلبان استفاده و آنان را مورد مشورت قرار دهد.
به گزارش ایسنا، مصطفی محمدنجار وزیر کشوردر حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر اینکه با توجه به این که آموزش ناظرین شورای نگهبان برای انتخابات ریاست جمهوری آینده آغاز شده آیا وزارت کشور در این راستا اقداماتی انجام داده است ؟ گفت: با توجه به برنامهریزی که از قبل صورت گرفته، کارهایمان را طبق زمان بندی به پیش میبریم و هماهنگیهایی نیز با شورای نگهبان صورت میگیرد که انشاء ا... انتخابات ریاست جمهوری و شورای شهر و روستا که به صورت همزمان برگزار میشود، هرچه باشکوهتر برگزار شوند.
در همین حال به گزارش فارس، محمدرضا باهنر عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره تصویب سیاستهای کلی تغییر قانون انتخابات در مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: حدود یکسال پیش یک سری سیاستهای کلی درباره انتخابات کشور اعم از انتخابات مجلس و ریاست جمهوری در حال بررسی بود ولی به دلیل برخی از مشکلات از دستور کار خارج شده و فعلا زمان مشخصی برای بررسی مجدد این طرح مطرح نشده است. وی افزود: کمیسیون سیاسی و امنیتی مجمع تشخیص مصلحت نظام وظیفه دارد روند بررسی دوباره این طرح در مجمع را مشخص کند. باهنر درباره تغییر در نهاد برگزارکننده انتخابات با تصویب این قانون اظهار داشت: بعید است که این موضوع صورت گیرد اما در قانون اساسی طبق اصل 199 نظارت بر انتخابات به عهده شورای نگهبان است و دولت مجری برگزارکننده آن به حساب میآید. وی تصریح کرد: در مجموع می توان گفت بسیار مطلوب است که برگزاری انتخابات از قوه مجریه به نهاد دیگری منتقل شود. علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار خود با آیت ا... محمد یزدی رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت:مقام معظم رهبری چندی پیش دستور تصویب سیاستهای کلی قانون انتخابات را به مجمع تشخیص مصلحت نظام دادهاند و به طور حتم اگر تعیین و تصویب این سیاستها صورت گیرد، کار مجلس برای تغییر قانون انتخابات تسهیل میشود.
سردارمحمود فهیمی، معاون عملیات نیروی دریایی سپاه با اعلام این که آمریکا توان مقابله با مین های دریایی سپاه را ندارد، افزود: آمریکایی ها در خیلی موارد حرف می زنند ولی در عمل با مشکل مواجه هستند. ما شک نداریم که آمریکا نمی تواند کاری در حوزه مین روبی انجام دهد. همزمان آسوشیتدپرس خبر داد: آمریکا با همراهی 20 کشور دیگر از 17 تا 27 سپتامبر (27 شهریور تا 6 مهرماه) یک مانور بزرگ مین روبی در خلیج فارس برگزار می کنند. بر اساس این گزارش جورج لیتل، سخنگوی پنتاگون تصریح کرد: «این مانور دفاعی است و هدف از آن ارسال پیام به ایران نیست.»
سردار محمود فهیمی معاون عملیات نیروی دریایی سپاه در گفتوگو با فارس در خصوص توان سپاه پاسداران در حوزه مینهای دریایی گفت: مباحثی مانند مین، مینریزی و مینروبی موضوعات بسیار گستردهای است و از جنگ جهانی دوم این موضوع بسیار مهمی بود که خیلی کشورها از آن ضربه خوردهاند. فهیمی ادامه داد: ما در نیروی دریایی سپاه کاملا به بحث مین و انواع آن مسلط هستیم و مطمئنا انحصار مین در جمهوری اسلامی در اختیار این نیرو است و با وجود متخصصین و تولیدات زیاد در این حوزه هیچ مشکلی در طراحی و تولید مین نداریم. معاون عملیات نیروی دریایی سپاه همچنین درخصوص اعزام مینروبهای جدید آمریکا به آبهای منطقه برای جلوگیری از بستن تنگه هرمز گفت: آمریکاییها در خیلی موارد حرف میزنند ولی در عمل با مشکل مواجه هستند. ما شک نداریم که آمریکا نمیتواند کاری در حوزه مینروبی انجام دهد.
فهیمی با تاکید بر اینکه موضوع مین مقوله سادهای نیست، اظهار داشت: ببینید آنها چقدر ضعف دارند که میخواهند از مینروبهای بدون سرنشین استفاده کنند، آنها اگر توان داشتند و میتوانستند مقابله کنند حتما با سامانه های سرنشین دار اقدام میکردند و با سامانه های بدون سرنشین اصلا این کارشدنی نیست. معاون عملیات نیروی دریایی سپاه در پایان تاکید کرد: نیروی دریایی سپاه تواناییهای دیگری علاوه بر مین برای مقابله با دشمنان دارد که در زمان لازم آمریکاییها متوجه آن خواهند شد. بنا بر این گزارش، وزارت دفاع آمریکا اعلام کرده است در رزمایشی با مشارکت برخی متحدان خود، به موضوع "مین روبی" در آبهای منطقه خواهد پرداخت.
در همین حال فرمانده نیروی دریایی سپاه شرارتهای آمریکا طی سالیان متمادی در منطقه را از جمله عوامل ارتقای آمادگیها و توان رزم این نیرو دانست. به گزارش ایسنا، سردار سرتیپ پاسدار علی فدوی در پایان همایش فرماندهان و مسئولین این نیرو که در مشهد برگزار شد، با مثبت ارزیابیکردن برگزاری این همایش 4 روزه با اشاره به ارتقای توان و آمادگی رزم یگانهای نیروی دریایی سپاه گفت: روند ارتقای آمادگی ها در نیروی دریایی سپاه از سال 65 تاکنون حفظ شده و این مدت زمان طولانی آبدیدگی و تجربیات مفیدی را در این نیرو بوجود آورده است. وی اظهار داشت:به لحاظ شرارتهایی که آمریکا طی سالهای متمادی در منطقه از خود بروز داده است نیروی دریایی سپاه پس از جنگ نیز هیچگاه در شرایط عادی نبوده و همواره در وضعیت افزایش آمادگی با رده های مختلف قرار دارد.
وی شرایط امروز ایران در مقطع کنونی را سرنوشت ساز برشمرد و اظهار داشت:با گذشت مدت زمان کمی از اعلام رسمی شروع تحریم ها علیه ایران ،علیرغم اینکه تحریمها و فشارهای دشمن علیه ملت ایران از 33 سال پیش آغاز شده، امروز شاهد تحرکات نظامی مختصری در منطقه هستیم که تمامی آنها در ابعاد دفاعی قابل بررسی است و تمامی اقدامات دشمن بطور کامل از سوی رزمندگان نیروی دریایی سپاه رصد می شود. فرمانده نیروی دریایی سپاه بخش عمده جابجایی و تغییر در ناوگان آمریکا که در خلیج فارس مستقر است را اقدام رسانهای و تبلیغاتی آنان توصیف و تصریح کرد: هراس دشمنان از تهدید جمهوری اسلامی ایران مبنی بر اینکه " در صورتی که امنیت ملی ایران در منطقه به خطر بیفتد، امنیتی برای آمریکا و هم پیمانانش وجود نخواهد داشت" منجر به شکل گیری این تحرکات از جانب آمریکا شده است.
از سوی دیگر وزارت دفاع آمریکا "پنتاگون" اعلام کرد که آمریکا و حدود 20 کشور دیگر قصد دارند در ماه سپتامبر یک رزمایش بزرگ مین روبی در خلیج فارس برگزار کنند. به گزارش ایسنا، خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد: جورج لیتل، سخنگوی پنتاگون گفت که مانور بزرگ مین روبی که 17 تا 27 سپتامبر (27 شهریور تا 6 مهرماه) برگزار خواهد شد یک مانور دفاعی است و هدف از آن ارسال پیام به ایران نیست. فرماندهی مرکزی آمریکا در بیانیهای اعلام کرد که این مانور متمرکز بر " تهدید فرضی یک سازمان افراطی برای مینگذاری در آبراهههای استراتژیک بینالمللی در خاورمیانه از جمله دریای سرخ، خلیج عدن، خلیج عمان و خلیج فارس است، اگر چه فعالیتهای تمرینی به تنگه هرمز کشیده نخواهد شد." لیتل روز سهشنبه به خبرنگاران گفت: این یک مانور دفاعی است و هدف از آن حفظ آزادی کشتیرانی در آبراهههای بینالمللی خاورمیانه و ارتقای ثبات منطقهای است. صحبت از این مانور پس از آن مطرح میشود که روز دوشنبه اعلام شد دومین ناو هواپیما بر آمریکا در ماه سپتامبر به منطقه اعزام خواهد شد. زمان اعلام شده چند ماهی زودتر از زمان برنامهریزی شده برای اعزام این ناو بود و هدف از آن حصول اطمینان از حضور دو ناو هواپیمابر در منطقه اعلام شد. وال استریت ژورنال نیز به نقل از مقامات آمریکایی نوشت که نیروی نظامی آمریکا در خواست بودجه 12/2 میلیون دلاری را برای ساخت یک ایستگاه راداری از نوع AN/TPY-2 در قطر از کنگره درخواست کرده است. کار ساخت این ایستگاه تا پایان ماه جاری تمام خواهد شد. در ادامه این گزارش، آمده است: رادارهای مشابهی که به " X-band" مشهور هستند نیز در ترکیه و بیابان نقب مستقر شدهاند. این رهیاب در قطر مکمل سیستمی است که برای حمایت از اسراییل (رژیم صهیونیستی) و اروپا در برابر موشکهای بالستیک ایران طراحی شده است. همچنین قرار است سیستم رهیاب موشک مشهور به "تاد" در ماههای آینده در منطقه مستقر شود که احتمال میرود میزبان آن امارات باشد.
یکی از سرنشینان قایق تندروی ماهیگیری که در جریان شلیک ناو آمریکایی زخمی شده، گفت، از این کشتی هیچ پیام اخطاری دریافت نکرده و فقط به آن ها ناگهان شلیک شده است. به گزارش خبرگزاری فرانسه نیروی دریایی آمریکا روز دوشنبه اعلام کرد پس از این که یک قایق سه موتوره، در نزدیکی بندر «جبل علی» به اخطارهای داده شده بی توجهی کرد، مورد اصابت گلوله های کالیبر50 قرار گرفت. این حادثه یک کشته و سه زخمی برجا گذاشت. قایق موتوری یاد شده از بالا سفید رنگ و از پایین تیره رنگ است و هیچ نشان نظامی بر آن دیده نمی شود و طبق اعلام نیروی دریایی آمریکا، هیچ دستگاه بی سیم یا تماس رادیویی هم روی آن نصب نشده و فاقد تشکیلات ارتباط رادیویی است. این گزارش می گوید کنسول هند با زخمی های این حادثه دیدار کرده و سفیر هند در امارات متحده عربی گفته این قایق از سفر ماهیگیری در حال بازگشت بوده که سر راه کشتی آمریکایی قرار می گیرد. «ام کی لوکش»، سفیر هند در امارات می گوید: «این ماهیگیران می گویند هیچ اخطاری نگرفته بودند ولی ما هنوز مشغول بررسی مسئله با مقامات هستیم تا ابعاد دقیق مسئله مشخص شود.» «داهی خلفان تمیم» رییس پلیس دبی هم به آسوشیتد پرس گفته است: «بررسی های اولیه و تحقیقات ما می گوید قایق ماهیگیری راه درست را می آمده وخطری متوجه کشتی آمریکایی نکرده است.» این گزارش می گوید شماری از رسانه های محلی گفته اند این تیراندازی، «اشتباهی» انجام گرفته است. «گرگ رایلسون» سخنگوی ناوگان پنجم نیروهای دریایی آمریکایی در بحرین حاضر به واکنش به گفته های ماهیگیران نشده است.
در پی انفجار تروریستی مقابل ساختمان امنیت ملی سوریه که ظهر دیروز در دمشق روی داد، چند تن از مقامات ارشد امنیتی سوریه، از جمله سپهبد "داوود راجحه" وزیر دفاع این کشور کشته شدند. تلویزیون دولتی سوریه اعلام کرد: «وزیر دفاع در بمب گذاری تروریستی که مرکز امنیت ملی را هدف قرار داد، به شهادت رسید.» داوود راجحه، وزیر دفاع 65 ساله سوریه، از ژنرال های پیشین ارتش این کشور و از اقلیت مسیحی سوریه بود که بشار اسد او را سال پیش به سمت وزیر دفاع منصوب کرد. در همین حال عصر دیروز تلویزیون دولتی سوریه از انتخاب «فهد جاسم الفریح» رئیس ستاد مشترک ارتش سوریه به عنوان وزیر دفاع جدید این کشور خبر داد. همچنین شبکه العربیه به نقل از منابع سوری گزارش داد که احتمالا "محمد شعار"، وزیر کشور سوریه نیز در میان کشته شدگان است، اما تلویزیون سوریه این خبر را رد و اعلام کرد وی زخمی شده است. مرکز امنیت ملی سوریه در محله روضه در مرکز شهر دمشق قرار دارد و سفارت ترکیه در همسایگی آن واقع است. این حمله زمانی رخ داده است که گزارش ها حاکی از ادامه نبرد در اطراف پایتخت است. عمران الزعبی ،وزیر اطلاع رسانی سوریه گفت:سرویس های اطلاعاتی قطر ، عربستان ،ترکیه واسرائیل مسئول انفجار دمشق هستند.
به گزارش النشره، یک عامل انتحاری ساختمان امنیت ملی سوریه واقع در دمشق را در زمان برگزاری نشست مسئولان امنیتی و وزیران کابینه این کشور با خودروی بمب گذاری شده خود هدف قرار داد. المنار نیز به نقل از مخالفان دولت گزارش داد که این انفجار همزمان با نشست هفته ای هسته کنترل بحران سوریه رخ داده و در آن "آصف شوکت"، معاون ستاد مشترک ارتش سوریه که شوهر خواهر بشار اسد و رئیس سازمان اطلاعات این کشور نیز است کشته شده و "هشام بختیار" رئیس دستگاه امنیت ملی سوریه زخمی شده است. سایت فردا نیز به نقل از الجزیره از خبرهای غیررسمی مبنی بر کشته شدن ماهر اسد برادر بشار اسد در این حمله تروریستی خبر داده است. پس از این حمله تروریستی نیروهای گارد ریاست جمهوری در اطراف بیمارستان الشامی واقع در نزدیکی محل انفجار مستقر شدند. هنوز آمار دقیقی از قربانیان این حمله انتحاری منتشر نشده اما پیش بینی می شود که در جریان این حمله تعداد زیادی از نظامیان و غیر نظامیان کشته و زخمی شده باشند.
به گزارش رویترز، تاکنون 2 گروه "لواءالاسلام" است و "ارتش آزاد سوریه" مسئولیت این انفجار را برعهده گرفته اند. گروه "لواءالاسلام" در یک پست فیس بوکی با برعهده گرفتن مسئولیت این انفجار آن را حمله به «سلولی» خواند که از آن به عنوان «اتاق کنترل بحران» در سوریه یاد می شود. قاسم سعدالدین، سخنگوی «ارتش آزاد سوریه»، نیز این ارتش متشکل از جداشدگان شورشی را مسئول این حمله انتحاری اعلام کرد و در تماسی تلفنی به رویترز گفت: «این همان آتش فشانی است که حرفش را می زدیم، ما تازه کارمان را شروع کرده ایم.» ارتش آزاد اعلام کرده که حمله انتحاری نبوده و مخالفان در چند روز گذشته با همکاری محافظان ساختمان مورد حمله، مواد منفجره را وارد ساختمان کردند و انفجار از راه دور کنترل شده است. با این حال العربیه و سی ان ان ترک گزارش دادند که عامل انفجار انتحاری از محافظان شخصی و رسمی وزیر دفاع سوریه بوده است. همچنین گزارش شده است که یکی از پادگان های ارتشی مشرف به مقر ریاست جمهوری به آتش کشیده شده است.
به گزارش نسیم صدها نفر از شهروندان با برگزاری تظاهراتی گسترده در مرکز شهر دمشق، افنجار تروریستی دمشق را محکوم کردند. صدها نفر از جوانان سوری هم با حضور در پایگاههای نظامی این کشور، آمادگی خود برای مبارزه با گروههای مسلح مخالف دولت بشار اسد را اعلام کردند.همچنین به گزارش بی بی سی نیروهای مسلح سوریه در بیانیه ای اعلام کردند که مصمم تر از قبل با تروریست ها مقابله خواهند کرد. در همین حال آنگلا مرکل صدراعظم آلمان با اشاره به حمله به سازمان امنیت ملی سوریه، بر لزوم دستیابی به راهکاری در سازمان ملل برای حل بحران سوریه تأکید کرد. سرگئی لاوروف نیز با بیان این که درگیری های سرنوشت سازی در سوریه در جریان است افزود: مسکو تحولات سوریه را به دقت تحت نظر دارد. به گزارش مهر لئون پانه تا وزیر دفاع آمریکا نیز بدون محکوم کردن این انفجارها خواستار کناره گیری بشار اسد از قدرت شد.
یک منبع در وزارت دفاع فرانسه اعلام کرد که خبرنگار تلویزیون فرانسه که ماه ژانویه در سوریه کشته شده به دست مخالفان سوری به قتل رسیده است. وی به روزنامه فیگارو گفت: «ژیل ژاکییه، خبرنگار فرانسوی که در 11 ژانویه در سوریه کشته شده بود به وسیله خمپاره گروه های مخالف در حمص به قتل رسیدند.» به گفته این منبع وزارت دفاع فرانسه، اطلاعات جمع آوری شده مخالفان سوری این خبرنگار شبکه دو فرانسه را به قتل رساندند. با این حال فیگارو گزارش داد که وزارت خارجه و دفاع فرانسه هرگونه اظهارنظر را رد کرده اند و تنها یک منبع قضایی اعلام کرده که تحقیقات همچنان ادامه دارد. طرف های غربی برای حمایت از مخالفان مسلح دولت سوریه مردد هستند. آن ها معتقدند که حمایت از سلفی های سوریه، زمینه گسترش فعالیت القاعده را در این منطقه گسترش می دهد. دیلی تلگراف هم چند روز پیش گزارش داده بود که "هیچ کس در آمریکا نمی خواهد که دست بر روی مسئله سوریه بگذارد نه در کاخ سفید و نه در کمیته خارجه کنگره..."
همزمان با درگیری ها در سوریه، تلاش های دیپلماتیک درباره سوریه ادامه دارد. شب گذشته اعضای شورای امنیت سازمان ملل بار دیگر گرد هم آمدند تا در این باره مذاکره کنند. به گزارش بی بی سی کشورهای غربی می خواهند که قعطنامه ای برای فشار بیشتر بر دولت سوریه صادر شود. در این قطعنامه ضرب الاجلی برای دولت تعیین خواهد شد، که اگر ظرف 10 روز نیروهای نظامی و سلاح های سنگین خود را از مناطق مسکونی خارج نکند، تحریم خواهد شد. با این حال بعید به نظر می رسد که در این نشست نیز توافقی حاصل شود. نماینده دائم چین در سازمان ملل پیش از این نشست بر لزوم تمدید ماموریت ناظران بین المللی تاکید کرد و گفت که سوری ها باید خود روند سیاسی را رقم بزنند. روسیه و چین تاکنون مانع از هرگونه اقدام افراطی شورای امنیت در قبال سوریه شده اند.
غفوریان/ بااین که 34 سال از هجرتش گذشته اما هنوز که هنوز است مردم با صدایش مانوس اند و دوستش دارند. بسیاری از قدیمی ها که پای منبرهایش نشسته اند هنوز هم حال وهوای آن «یابن الحسن» گفتن هایش و مناجات هایش با امام زمان(عج) را به خاطر دارند، حس خوبی داشت و اخلاص نفسش او را ماندگار کرد. آری، امروز 34 سال از درگذشت شیخ احمد کافی آن خطیب توانمند که بسیاری ازمردم با مناجات ها و روضه هایش مانوس بودند، می گذرد.
حجت الاسلام و المسلمین حاج شیخ احمد کافی روز جمعه اول خرداد 1315 ش برابر با اول ربیع الاول 1355 ق در شهر مقدس مشهد به دنیا آمد. وی پس از پایان دروس مقدمات و ادبیات عرب، به دلیل شوق و علاقه شدید به منبر، به وعظ و ارشاد مردم پرداخت.وقتی که تنها 15 سال داشت، شب های جمعه برای صدها نفر از زائران امام رضا(ع) با شور و حال خاصی دعای کمیل می خواند و فضایی معنوی ایجاد می کرد. در 16 سالگی برای تکمیل تحصیلات علوم اسلامی به نجف اشرف عزیمت کرد و از محضر آیت ا... خویی و آیت ا... سید اسدا... مدنی و... بهره برد. از آن پس برای تبلیغ به بیشتر نقاط ایران مسافرت کرد و در همه جا مورد استقبال مردم قرار گرفت. حجت الاسلام کافی سرانجام در تهران رحل اقامت گزید و به خدمات دینی و انجام وظایف مذهبی همت گماشت. این خطیب توانمند از مبارزه با بی دینان هراسی نداشت و تقیه نمی کرد، در سفرهای متعددی که به مکه و مدینه داشت، بارها، سخنان مهمی ایراد و از حریم ولایت آل محمد(ص) به ویژه امام علی(ع)، در مقابل خفاشان حقیقت گریز وهابی، دفاع کرد. در حالی که بردن نام حضرت امام خمینی(ره)، در دوران حکومت رژیم پهلوی جرم محسوب می شد، او در مجامع عمومی از حضرت امام (ره) به بزرگی و عظمت یاد می کرد. سرانجام این محب اهل بیت(ع) چند ماه قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در 30 تیرماه 1357 در 42 سالگی در سانحه ای مشکوک دار فانی را وداع گفت و به دیدار معبود شتافت.پیکراین خطیب توانا در خواجه ربیع مشهد به خاک سپرده شد.
حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در حکمی حجت الاسلام آقای حاج شیخ ابوالقاسم یعقوبی را به امامت جمعه شهر بجنورد منصوب کردند.
متن حکم به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب حجت الاسلام آقای حاج شیخ ابوالقاسم یعقوبی دامت توفیقاته
اکنون که جناب حجت الاسلام و المسلمین آقای حاج شیخ حبیب الله مهمان نواز دامت برکاته پس از دوره ای طولانی خدمات تحسین برانگیز و ارزشمند به فرهنگ دینی مردم منطقه و ارتقاء ارزشهای انقلابی و اسلامی در آن سامان، بخاطر ضعف جسمانی مسئولیت امامت جمعه را واگذار کرده اند، جنابعالی را که به زیور علم و عمل آراسته و از سوابق قابل تقدیری در مسئولیت ها برخوردارید به امامت جمعه شهر بجنورد منصوب می کنم.
ظرفیت های بالای دینی و معنوی منطقه که همیشه موجب پرورش عالمان و شخصیت هائی در دوره های مختلف بوده است، اقتضاء میکند با توجه به استعدادها و توانمندی های موجود در آن و با تکیه بر جوانان متدین و انقلابی آن سامان، برنامه های مفید برای اعتلای هر چه بیشتر فرهنگ و معارف اسلامی و وحدت بین اقشار و گروهها تهیه شده و به اجراء درآید. مردم متدیّن و دلسوز و انقلابی بجنورد و علماء و زبدگان معارف اسلامی و سایر نخبگان و مسئولان دستگاهها و نهادها قطعاً شما را در این امر مهم یاری خواهند کرد ان شاءالله.
از خداوند متعال تأییدات الهی را برای جنابعالی و سعادت و سرانجام نیکو برای مردم آن سامان مسألت میکنم.
والسّلام علیکم و رحمه الله
سیّدعلی خامنه ای
28/تیرماه/1391